Plaatjes venkel en tomaat laten zien

Recept Witlof en Venkel salade

Recept Witlof en Venkel salade

Recept Witlof en Venkel salade

Recept van nicoleGang: BijgerechtKeuken: NederlandsMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

4

porties
Bereidingstijd

15

Kooktijdminutes
Calorieën

235

kcal

Heerlijke maaltijdsalade passend binnen de campagne vitaal vooruit 1-2-3

Ingredienten

  • 1 venkel

  • 150 g witlof

  • 1 eetlepel citroensap

  • 250 g cherrytomaten

  • 5 eetlepels olijfolie

  • 1 theelepel mosterd

  • ½ teentje knoflook (geperst)

  • 2 eetlepels wijnazijn

  • 100 g kaas (geraspt)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Snij de venkel in hele dunnen plakjes en bewaar het venkelgroen.
  • Pel de witlof blaadjes van de stronk af.
  • Bedruppel de venkel en de witlof met citroensap.
  • Bestrijk de cherrytomaten met 1 el olie, bestrooi ze met 1/2 tl zout en peper en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster ze 5 minuten in de oven.
  • Klop de mosterd, knoflook, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Schep de witlof, venkel, geraspte kaas en dressing door elkaar.
  • Leg de gepofte cherrytomaten op de salade en garneer de salade met het venkelgroen.

Tips

  • Serveer de salade met 2 sneden volkorenbrood met halvarine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *