Hoofdgerecht

Rode kool met appel en kaneel en stoofvlees

Rode kool met appel en kaneel en stoofvlees

Recept van nicoleGang: HoofdgerechtKeuken: EuropeesMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

2

portie
Bereidingstijd

30

Kooktijd

5

hours 

♥ All you need is love ♥

Ingredienten rode kool

  • 1/4 Rode kool

  • 1 stuk Sjalot

  • 3 stuks Kruidnagel

  • Klontje boter

  • 1 Kaneelstokje

  • 1 el Frambozenazijn

  • 1 el Water

  • 0,5 Appel

  • Naar smaak zout en peper

  • INGREDIENTEN STOOFVLEES
  • 400 gr Runderlappen

  • 1 stuk ui

  • 2 stuks knoflook

  • 1 el Tomatenpuree

  • 125 ml Rode wijn

  • 2 takjes rozemarijn

  • 500 ml Runderbouillon

  • Flinke scheut vloeibare boter

  • Flinke scheut olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding RODE KOOL

  • Rasp de rode kool of snijd in dunne reepjes met een scherp mes.
  • Maak de sjalot schoon en steek de kruidnagels erin.
  • Pak een grote (hapjes)pan en zet deze op het vuur met een klontje boter. Als de boter warm is, schep je de rode kool erdoor. Bak dit op medium vuur voor een paar minuten terwijl je blijft roeren.
  • Schenk de frambozenazijn en water erbij en leg de sjalot en het kaneelstokje in de pan. Schep alles even rustig door en laat daarna 10 minuten stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
  • In de tussentijd schil je de appel en snijd je deze in blokjes.
  • Na 10 minuten schep je de blokjes appel erdoor en laat je het nog 10 minuten stoven. Proef daarna en breng op smaak met zout en peper.
  • BEREIDING RUNDERLAPPEN
  • Begin ruim van tevoren met het bereiden van het stoofvlees. Haal een half uur van tevoren het vlees uit de koelkast zodat dit op temperatuur kan komen. Zet een grote braadpan op het vuur en laat deze door en door warm worden. Zorg dat je een liter warme runderbouillon klaar hebt staan.
  • Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Pel de knoflook en hak deze zo fijn mogelijk. Kruid de runderlappen met flink wat versgemalen peper en zout.
  • Doe een flinke klont boter in de braadpan en voeg hier een scheut olijfolie aan toe, laat smelten en bak hier de runderlappen aan beide kanten in tot ze mooi bruin zijn.
  • Voeg de fijngehakte knoflook, de halve uienringen, de tomatenpuree en de hele takjes rozemarijn toe en roer alles even goed door elkaar.
  • Voeg nu langzaam de runderbouillon toe en laat de rode wijn via de zijkant van de pan bij het mengsel lopen. Verwarm op middelhoog vuur totdat het goed begint te borrelen en zet het vuur dan op de laagste stand. Doe de deksel op de pan en laat de runderlappen zo’n 4 tot 5 uur stoven.

Tips

  • Lekker met zoete aardappel frieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *