Het gerecht boekweitpannenkoek met groenten laten zien

Recept Boekweitpannenkoeken met groenten

Recept Boekweitpannenkoeken met groenten

Recept Boekweitpannenkoeken met groenten

Recept van Simone Turpijn-KeizerGang: HoofdgerechtKeuken: EuropeesMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

4

porties
Bereidingstijd

10

Kooktijd

15

Calorieën

512

kcal

Heerlijk recept voor boekweitpannenkoeken met een roerbak van broccoli, champignons, ui, knoflook en courgette.

Ingredienten

  • 300 gr boekweitmeel

  • 500 ml melk (plantaardige melk of mager of halfvolle melk)

  • 2 eieren

  • snufje zout

  • Zonnebloemolie (voor het bakken van de pannenkoeken)

  • 500 gr broccoli

  • 250 gr champignons

  • 1/2 courgette

  • 1 ui

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el olijfolie

  • 1 tl provençaalse kruiden

  • 1 el olijfolie

  • Peper naar smaak

  • 50 gr pijnboompitten

Bereiding

  • Doe het boekweitmeel, de eieren, de melk en het zout in een kom. Klop het met een garde tot een glad beslag.
  • Laat een koekenpan goed heet worden en giet er een scheutje zonnebloemolie in. Schep vervolgens met een pollepel een beetje beslag in de pan en draai de pan rond zodat het beslag zich mooi verdeeld. Bak de pannenkoeken ongeveer 2 minuten per kant totdat ze mooi bruin zijn.
  • Snijd de broccoli in roosjes en spoel de broccoli goed af onder de kraan. Blancheer de broccoli in een pan met kokend water voor ongeveer 5 tot 6 minuten.
  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn, en snijd de champignons en de courgette in plakjes.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui en de fijn gesneden knoflook toe. Fruit de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg na ongeveer 5 minuten de champignons toe en bak ze tot ze een bruin kleurtje hebben. Voeg na 3 minuten de courgette toe en laat de groenten nog 4 minuten bakken.
  • Voeg de provençaalse kruiden, de geblancheerde broccoli en wat peper toe aan het groenten mengsel.
  • Rooster in een koekenpan wat pijnboompitten.
  • Leg een pannenkoek op je bord. Schep vervolgens wat roerbakgroenten op de pannenkoek en strooi er wat pijnboompitten op. Rol de pannenkoek op en eten maar!

Recipe Video

Tips

  • Let op: ik maak in de video het recept dubbel!
  • Gebruik maar een paar druppeltjes zonnebloemolie in de pan om de pannenkoeken te bakken.
  • Als je pannenkoeken over hebt kan je ze in de koelkast 1 a 2 dagen bewaren. Als je er ‘s ochtends fruit op doet heb je een lekker ontbijt!
  • In de video heb ik de pannenkoek met een beetje roomkaas besmeerd. Dit is alleen behoorlijk calorierijk. Je kan het ook weglaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *