Online Afvalprogramma

Met ons nieuwe online afval programma nemen wij je gezondheid onder de loep. Dit houdt in dat we je gewicht, BMI en vetpercentage meten en daarnaast jouw huidige voedingspatroon analyseren. Nu hebben we een goed startpunt en kunnen we samen een plan maken wat voor jou werkt.

Werkwijze

Stap 1 Kennismakingsgesprek online afval programma

Het belangrijkste is dat jij je op je gemak voelt tijdens de telefonische consulten over jouw online afval programma. Daarom beginnen we altijd eerste met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan dit gesprek vragen wij je een vragenlijst in te vullen zodat we de hulpvraag in kaart kunnen brengen en wij jou een plan van aanpak kunnen vertellen. Als jij je hierin kunt vinden en je de klik met Foodtivity hebt kunnen we samen aan de slag gaan met jouw afvaldoel.

Kijk hoe een consult met gewichtsconsulente Simone eruit ziet

Stap 2 Start online afval programma traject

Persoonlijk en realistisch doel bepalen

Om een blijvende verandering in je levenswijze te maken is het ontzettend belangrijk om een helder en concreet doel te formuleren zodat je tijdens moeilijke momenten hierop kan terug vallen. Waarvoor doe je het ook allemaal weer. Als je doel niet helder is dan zul je eerder geneigd zijn om te stoppen. Vaak lukt het je nog wel om kilo’s af te vallen, maar om blijvend af te slanken is toch lastig. Met onze ervaring en persoonlijke begeleiding helpen wij jou om je doel voor ogen te houden zodat je jouw streefgewicht behaalt, je je fitter voelt en je lekkerder in je vel zit.

We bepalen je startpunt aan de hand van 3 waarden. Namelijk het BMI, je vetpercentage en je middelomtrek. Alleen als je al deze waarden analyseert weet je waar je startpunt is en kun je een realistisch eindpunt bepalen. Dit wordt jouw streefgewicht waar we samen aan werken tot je het bereikt hebt. Omdat je gekozen hebt voor het online traject kunnen wij jouw gewicht niet zelf opmeten. Dit zul je dus zelf moeten doen met een weegschaal bij jou thuis of bijvoorbeeld op de sportschool. Op elke moderne weegschaal is gewicht en vetpercentage af te lezen. Je middelomtrek kun je gemakkelijk zelf opnemen en aan de hand van deze gegevens kunnen wij de juiste berekeningen maken.

Analyse huidig voedingspatroon

Ook bekijken we je voedingspatroon. Hiervoor vragen we je een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Het is ons doel om goed te begrijpen wat je nodig hebt, waarvan je te veel of te weinig binnen krijgt en van welk eten je wel en niet houdt. Alleen zo kunnen we samen een persoonlijk en realistisch doel opstellen.

Stap 3 Vervolg consults online afval programma

Door middel van de vervolgconsulten houden wij jouw voortgang nauwkeurig in de gaten en passen we het online afval programma waar nodig voor je aan. Hiermee garanderen we een voor jouw op maat gemaakt traject zodat jij je doel zo goed mogelijk kunt bereiken. Voor elke cliënt is er een ander traject nodig. De een kan een paar kilo in 3 maanden afvallen de ander heeft iets langer tijd en hulp nodig. Je krijgt tijdens dit traject 6 consulten die je zelf zo flexibel kan inplannen als je zelf wilt. Let wel op dat je lichaam de tijd nodig heeft om te kunnen afvallen. Het gezegde ‘Haastige spoed is zelden goed’ geld ook voor afvallen. Je lichaam heeft de tijd nodig om nieuw aangeleerd gedrag eigen te maken zodat het een nieuwe gewoonte wordt.
Tijdens de verschillende consulten komen elke keer verschillende thema’s aan bod. Waaronder het belang van beweging, hoe kies je gezondere voeding en hoe lees je etiketten van voedingsmiddelen.

Stap 4 Afronding online afval programma

Nadat je het online afval programma hebt afgerond laten we je niet in de steek. Wij houden altijd contact met onze cliënten ook na afloop. Een stok achter de deur consult noemen wij dit. Hier kun je altijd je vragen nog even met ons bespreken en als nodig geven wij jou aanvullend advies.

Wij zijn gediplomeerde gewichtsconsulenten en aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN