Foto laten zien van kop pompoensoep voor recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Recipe by Simone Turpijn-KeizerCourse: LunchCuisine: EuropeesDifficulty: Makkelijk
Porties

2

porties
Bereidingstijd

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Calorieën

400

kcal

Heerlijke verwarmende pompoensoep passend bij de Campagne Vitaal Vooruit 1-2-3

Ingredienten

  • 1 Pompoen

  • 1 Ui

  • Stukje gember (ongeveer 2 cm)

  • 500 ml water

  • 1 bouillonblokje

  • 1 el olijfolie

  • Gesneden peterselie of basilicum (voor garnering)

Bereiding

  • Pel de ui en snipper de ui in kleine blokjes.
  • Snij de schil van 2 cm gember af en snij de gember vervolgens fijn.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan en voeg hieraan de ui en de fijn gesneden gember toe. Fruit de ui totdat deze glazig is.
  • Voeg vervolgens de pompoen stukken, 500 ml water en het bouillonblokje toe. Breng het aan de kook en laat de soep ongeveer 10 minuten koken.
  • Prik na 10 minuten met een vork in de pompoen om te checken of het gaar is. In dien de pompoen gaar is pureer de soep dan met een staafmixer of een blender.
  • Serveer de soep in een kom of op een bord en garneer het geheel eventueel met een beetje fijn gesneden peterselie of wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Tips

  • Serveer de pompoensoep met 2 sneden volkorenbrood met halvarine, 60 gr hummus en een gekookt ei. Zo heb je een heerlijke lunch en al een behoorlijke portie groente op zodat je makkelijk aan de 3 ons groenten per dag komt.
  • Mocht de soep te dik zijn kan je er nog 250 ml bouillon bij doen.
  • Heb je soep over bewaar het dan voor de volgende dag of vries de soep in voor een andere keer.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *