Zelfbereide hummus laten zien

Recept Humus

Recept Hummus

Recept Hummus

Recipe by Simone Turpijn-KeizerCourse: BijgerechtCuisine: Midden-OostenDifficulty: Makkelijk
Porties

6

porties
Bereidingstijd

10

minutes
Kooktijdminutes
Calorieën

350

kcal

Heerlijke eigengemaakte hummus.

Ingredienten

  • Kikkererwten (blik van 400 gr)

  • 1 el tahin

  • 0.5 teen knoflook

  • 1 tl komijnzaad

  • 1 tl gerookt paprikapoeder

  • 4 stuks zongedroogde tomaten

  • 4 el olijfolie

  • 1 el citroensap

  • Eventueel rode peper naar smaak

Bereiding

  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet.
  • Doe ze samen met alle ingrediënten in een keukenmachine en maal het geheel fijn tot een smeuïg massa.
  • Schep de hummus in een schaaltje en serveer op 2 sneetjes volkorenbrood met wat stukjes paprika en/ of komkommer erop.

Tips

  • Vries de overige porties hummus in zodat je altijd broodbeleg op voorraad hebt.
  • Je kan de zongedroogde tomaten weglaten zodat je een naturel humus krijgt.
  • Je kan ook variëren met kruiden die je lekker vindt.
  • Hummus is ook lekker als tussendoortje met wat gesneden groenten. Je gebruikt de hummus dan als dip.
  • Wees voorzichtig met de rode peper. Doe er eerste een stukje in en proef dan of er nog wat bij kan. Het is zonde als de hummus te pittig is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *