Overgewicht en Coronavirus

Door het Coronavirus zitten we noodgedwongen binnen. Hierdoor is het extra belangrijk om op gezonde voeding te letten en voldoende te bewegen. Ongezonde voeding en weinig beweging werkt namelijk overgewicht in de hand. En er is een relatie ontdekt tussen overgewicht en het coronavirus.

Uit meerdere hoeken komt het bericht dat veel corona patiënten die op de IC liggen overgewicht hebben. De oorzaak is nog niet helemaal duidelijk. Het zou te maken kunnen hebben dat veel patiënten met overgewicht ook andere gezondheidsklachten hebben zoals onder andere een hoge bloeddruk en/of suikerziekte. Tevens een zwaardere borstkas kan het voor mensen met overgewicht lastiger maken om te ademen. Als er dan een virus zoals het corona virus de longen aanvalt dan kan dat het ademen nog moeilijker maken geeft Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, aan in een artikel op zorgwijzer.nl.

Blijf gezond door je goed te voeden

Het is in deze tijd dus nog belangrijker om goed voor je lijf te zorgen. Zorg ervoor dat je voeding voldoende voedingsstoffen (koolhydraten, vetten en eiwitten), vitamine en mineralen bevatten.

Varieer met voedingsmiddelen om zo tekorten te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam alle stoffen binnenkrijgt die het nodigt heeft. Elk voedingsmiddel heeft immers hun unieke samenstelling van voedingsstoffen. Zo hou je je immuunsysteem zo optimaal mogelijk en ben je preventief bezig om jezelf zo gezond mogelijk te houden.

Blijf fit door te bewegen

Daarnaast is beweging erg belangrijk. Zorg ervoor dat je elke dag beweegt. Je hoeft niet intensief te sporten. Je kan bijvoorbeeld je huis schoonmaken, een lekkere wandeling maken in het bos of een stukje gaan fietsen (uiteraard wel met de 1,5 meter afstand in acht nemend). Ook heb je op You Tube zat video’s met beweeginstructies zodat je ondanks dat je thuis zit gewoon actief kan blijven.
Naast dat de beweging gezond voor je lijf is zal je merken dat je nadat je hebt bewogen je fitter en gelukkiger voelt. Het is een manier om even je hoofd leeg te maken en je zorgen even te vergeten.

Hulp nodig? Meer weten over overgewicht en Coronavirus?

Mochten wij je kunnen helpen bij het ondersteunen naar een gezonde levensstijl laat het ons dan gerust weten. We hebben een mooie voorjaarsactie waarin we je online kunnen begeleiden. De online consulten zijn flexibel in te plannen op een tijdstip dat jou uitkomt. Hierdoor wordt online afvallen ook tijdens het Coronavirus mogelijk. Voorkom het probleem met overgewicht en het coronavirus en plan een gratis en vrijblijvend gesprek in om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *