Gezond ontbijt laten zien voor blog 5 tips voor een gezond ontbijt

5 tips voor een gezond ontbijt

Waarom is ontbijten belangrijk en 5 tips voor een gezond ontbijt.

Waarom is ontbijten belangrijk?

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Door het ontbijt breng je namelijk je spijsvertering op gang en het geeft je energie om de dag goed op te starten. Daarnaast krijg je van een gezond ontbijt een betere concentratie. Je hebt immers 6 tot 8 uur niets gegeten. Verder geeft het je structuur in je dag door 3 vaste maaltijden te nuttigen. Het is dus verstandig om altijd te ontbijten. Maak er tijd voor.
Als richtlijn kan je voor het ontbijt voor een vrouw 300 kilocalorieën aanhouden en voor een man 350 kilocalorieën. Het exact aantal calorieën wat je nodig hebt kan je berekenen op de website van het Voedingscentrum.

5 tips voor een gezond ontbijt:

  1. Volkorenontbijtgranen zoals havermout en muesli (havervlokken) met magere of halfvolle melk of yoghurt. Je kunt hier eventueel wat noten en/ of gedroogd of vers fruit aan toevoegen. Zelfs wat geraspte wortel kan je meekoken in je pap. Hierdoor krijg je het idee van een worteltaart als je er ook nog rozijnen in doet.
  2. Volkorenbrood met gezond beleg zoals 100% pindakaas, plakjes gekookt ei, avocado, tomaat, komkommer, zuivelspread, 30+ kaas, plakjes aardbei, banaan. Je kan eindeloos variëren.
  3. Smoothie met fruit, groente, havermout en noten/ zaden aangevuld met water of magere of halfvolle melk of plantaardige melk. Bijvoorbeeld deze groene smoothie van het voedingscentrum.
  4. Vergeet niet te drinken. Denk aan een glas water, een kop thee of koffie (met mate).
  5. Start voordat je begint met ontbijten met een glas water. Zou kan je het vochtverlies van de nacht weer aanvullen.

Wil je ook tips voor een gezonde lunch? Check dan onze blog gezonde lunch.

Meer tips nodig voor een gezond ontbijt? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *