Gewichtsconulente Nicole bereidt een gezonde lunch

Gezonde lunch

Waarom is een gezonde lunch belangrijk?

Met een gezonde lunch krijg je alle voedingsstoffen binnen om de middag door te komen zonder dat je lekkere trek -behoefte krijgt. Je kunt gemakkelijk verschillende soorten groente toevoegen. Hierdoor krijg je een mooi kleurig bord en kom je gemakkelijk aan de aanbevolen 250 gram groente per dag. Een eigengemaakte salade, kan prima mee naar je werk. De mogelijkheden voor salades zijn eindeloos, zolang er maar veel groente en fruit in zit. Als richtlijn kan je voor de lunch voor een vrouw 350 kilocalorieën aanhouden en voor een man 450 kilocalorieën.

5 tips voor een nazomerse gebalanceerde lunch:

  1. Water saai? Vul een kan met water en voeg komkommer, citroen, munt, rozemarijn toe of doe lekker alles door elkaar. Lekker zomers en die frisdrank mis je echt niet meer.
  2. Wissel af met voedingsproducten. Heb je ‘s ochtends ontbeten met brood. Bereid dan ‘s middags een lekkere salade. Kijk hier voor een lekker gezond lunch recept.
  3. Neem de tijd voor je lunch. Wij zijn in Nederland gewend om snel een bammetje te eten en weer door te gaan met werken. Echter merk je dat je na een uur alweer vergeten bent of je gegeten hebt en krijg je snaai behoefte. Kortom maak er een feest van en ga er rustig voor zitten. Op deze manier hou je het zonder lekkere trek makkelijker vol tot aan het avondeten.
  4. Het oog wil ook wat dus maak je bord lekker kleurrijk met veel verschillende groentes. Een stuk fruit, komkommer, tomaat of radijs is een smakelijke aanvulling op de lunch. Het fleurt je bord op en je krijgt voldoende vitamines, mineralen en vezels binnen die ervoor zorgen dat je geen hongergevoel krijgt gedurende de middag.
  5. Start voordat je begint met lunchen met een glas water. Zo kom je gemakkelijk aan je 2 liter water die nodig zijn om je lichaam goed te laten functioneren.

Wordt Foodtivity Member en blijf gratis op de hoogte van alle tips op het gebied van gezonde en lekker voeding voor jou en je gezin. Lees bijvoorbeeld ook onze interessante blog over 5 tips voor een gezond ontbijt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *