Het gerecht regenboogschotel laten zien

Recept Regenboogschotel

Recept Regenboogschotel

Recept Regenboogschotel

Recipe by Simone Turpijn-KeizerCourse: DinerCuisine: EuropeesDifficulty: Makkelijk
Porties

2

portie
Bereidingstijd

15

minutes
Kooktijd

30

minutes
Calorieën

382

kcal

Heerlijke en vrolijke ovenschotel boordevol vitaminen!

Ingredienten

  • 1/2 broccoli

  • 3 rode uien

  • 1 pastinaak

  • 1,5 wortel

  • 1 rode paprika

  • 1/2 teen knoflook

  • 1/4 tl zwarte peper (gemalen)

  • Snufje kerriepoeder

  • 1/4 tl komijnpoeder

  • 1/2 tl Provençaalse kruiden

  • 2 tl mosterd

  • 2 tl honing

  • Olijfolie

  • Zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Pel vervolgens de rode uien en snijd ze in 4 stukken. Snijd de knoflookteen heel fijn. Meng ze in een kom met een snufje zout en 1/2 el olijfolie. Roer goed door elkaar en leg het uien/ knoflook mengsel in een baan aan de linkerkant van een ovenschotel.
  • Was vervolgens de broccoli en snijd de 1/2 broccoli in kleine roosjes. Meng de broccoli met de zwarte peper en 1/2 el olijfolie. Leg de broccoli in een baan naast de rode uien.
  • Schil en snijd de pastinaak in blokjes. Meng de blokjes met wat kerriepoeder en 1/2 el olijfolie en schep het geheel goed om. Leg de pastinaak in een baan naast de broccoli.
  • Was en snijd de wortels in blokjes en voeg er het komijnpoeder en 1/2 el olijfolie aan toe. Leg de wortel naast de pastinaak.
  • Was en snijd de rode paprika in reepjes en voeg de Provençaalse kruiden en 1/2 el olijfolie hieraan toe. Leg de paprika reepjes naast de wortel in de ovenschaal.
  • Rooster de groenten voor 30 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen een sausje van mosterd, honing en olijfolie.
  • Serveer het sausje over de ovengroenten.

Tips

  • Serveer de ovengroenten met wat volkorenpasta of aardappelen en met een stukje vis, vlees of een vegaburger.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *