Ovenschotel met krieltjes laten zien

Recept Ovenschotel met krieltjes

Recept Ovenschotel met krieltjes

Recept Ovenschotel met krieltjes

Recept van Simone Turpijn-KeizerGang: HoofdgerechtKeuken: EuropeesMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Porties

1

portie
Bereidingstijd

5

Kooktijd

25

Calorieën

551

kcal

Makkelijke ovenschotel met krieltjes, cherrytomaten, broccoli, zongedroogde tomaten en pijnboompitten.

Ingredienten

  • 200 gr krielaardappelen

  • 150 gr broccoli

  • 10 cherrytomaten

  • 25 gr veldsla

  • 30 gr hüttenkäse

  • 2 zongedroogde tomaten

  • 1/2 teentje knoflook

  • 1 el pijnboompitten

  • 1 el olijfolie

  • Basilicumblaadjes naar smaak

  • Peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krielaardappelen en blancheer de aardappelen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
  • Snijd de broccoli in roosjes en blancheer de broccoli voor 6 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  • Snijd de knoflook fijn en doe de knoflook in een ovenschaal met de olijfolie.
  • Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes.
  • Doe de aardappelen, de broccoli, de cherrytomaten, de zongedroogde tomaat en de hüttenkäse in de ovenschaal.
  • Bestrooi het geheel met peper en hussel de ingrediënten door elkaar zodat de olijfolie mooi is verdeeld.
  • Zet de ovenschaal in de oven en bak de schotel voor ongeveer 15 minuten.
  • Rooster ondertussen in een koekenpan de pijnboompitten.
  • Leg wat veldsla op een bord en schep de ovenschotel erop. Strooi er wat geroosterde pijnboompitten en wat vers gesneden basilicum op.

Recipe Video

Tips

  • In de video maak ik de ovenschotel met geitenkaas, maar aangezien geitenkaas behoorlijk calorisch is heb ik de geitenkaas vervangen voor hüttenkäse in het recept.
  • Tevens maak ik het recept voor 4 personen in plaats van voor 1 persoon (zoals vermeldt in het recept).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *