Coronavirus versus gewicht

Is er een link te leggen met het coronavirus versus gewicht? Wetenschappers beginnen een link te leggen tussen de lockdown en aankomen. De eerste onderzoeken in China beweren dat bijna drie kwart zegt zwaarder te zijn geworden. Er is aangetoond hoe belangrijk het is fit en gezond te zijn om dit virus aan te kunnen. Met de juiste gebalanceerde voeding wordt je fit en gezond. Crash diëten hebben helaas een averechts effect waar alleen de industrie beter van wordt.

Wist je dat:
Gezond eten niet gelijk tot gewichtsverlies leidt. Wel versterkt het je gezonde leefpatroon.
Als je wilt afvallen zal een crashdieet je op lange termijn niet helpen. Je zult een gebalanceerd voedingspatroon moeten vinden die je op langere termijn volhoudt.

Foodtivity is expert op dit gebied en helpt je graag verder!

Coronavirus en thuiswerken

Waarschijnlijk maak je lange dagen achter je keukentafel. Zittend! Je beweegt nauwelijks want de regel is immers dat je zo min mogelijk buiten mag komen.
Daarnaast slokken je kinderen veel energie op waardoor je ‘s avonds moe en uitgeput op de bank ligt. Je hebt het wel verdient. Toch? Na 4 weken begin je de eerste gevolgen ervan te merken. 1 kilo zwaarder en 0 energie. Niet erg denk je. Dat is er volgende maand wel weer af. Helaas mis. Omdat je meer zit en minder beweegt maar wel hetzelfde eet, of misschien wel meer omdat de afstand tot de kast met lekkere dingen zo klein is, kom je aan!

Foodtivity helpt je, ook online!

Coronavirus en ongezonde voeding

We zien dat de voedingsbalans niet meer in evenwicht is, wat je verbruikt tegenover wat je eet. Het is de combinatie van te weinig bewegen en foute voedingskeuzes en te grote porties. Mensen eten soms uit verveling of gebrek aan regelmaat. Veel mensen associëren bijvoorbeeld televisiekijken met snacken. En dan is de gang naar de keuken snel gemaakt. Het zijn als het ware sluipkilo’s. 100 Kcal te veel per dag en je komt per jaar 5 KG aan. Je merkt niet dat je dikker wordt tot je na een jaar je zomerjurkje weer aan wilt en de rits gaat niet meer dicht.
Bewegen is belangrijk! Ook al val je er niet veel sneller van af. Je moet immers heel veel uren lopen, rennen of fietsen voordat je 1 KG afvalt. Toch is het belangrijk voor je algehele gesteldheid. Hoe fitter je je voelt hoe makkelijker het afvallen zal gaan.

Blijf in balans door te blijven bewegen en gezond te eten. Er zijn ook gezonde lekkere snackjes.

Coronavirus en regelmatig eten

Probeer een ritme te houden. Bijvoorbeeld ‘s ochtends opstaan en ontbijten, tussendoor, lunch, tussendoor, avondeten. Dit zal je helpen om niet te gaan snaaien en je aan een gezond eetpatroon te houden.
Wetenschappers hebben aangetoond dat als je de hele dag suikerrijke snacks eet je bloedsuikerspiegel stijgt. Het gevolg is dat je een energiedip krijgt en behoefte hebt aan een snack. Mensen herkennen dit vaak als ze ‘s middags een dutje hebben gedaan. Als ze wakker worden hebben ze behoefte aan iets zoets om weer op gang te komen.

Nog een paar tips:
Zet een fles water bij je werkplek. Van te weinig drinken kun je tussendoor namelijk trek krijgen. Als je trek krijgt neem je een paar grote slokken.
Haal niet teveel ongezonde voeding in huis. Hierdoor maak je het jezelf makkelijker om gezonde keuzes te maken. Plan als het ware je ongezonde snacks. Het gaat om de balans. Geniet, maar eet met mate!

Check ook onze blog over overgewicht tijdens coronatijd

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *