Wandeling gezin

Corona kilo’s

Toch nog maar even een extra blog over corona kilo’s. Of beter gezegd het thuiszitten. Jouw wereld is de afgelopen tijd erg klein geworden. Bijna alle geneugten in het leven mogen op het moment niet meer. Afgezien van uit eten gaan of even een borrel drinken met een vriendin is het sporten beperkt geworden. Goed mogelijk dat jouw ritme is verdwenen en de discipline over de schutting is gegooid. Conclusie; door het thuiszitten hebben we minder energie maar extra kilo’s, de balans is eruit.

Als jou echter gevraagd wordt wat je belangrijk vindt in het leven, is de kans groot dat je je eigen gezondheid noemt. Dat je fit wilt zijn en energie wilt hebben om alle ballen in de lucht te houden en een leuke ouder te kunnen zijn voor je kinderen.

Dus toch nog maar een blog hierover om je te helpen de corona kilo’s geen kans te geven en een gezond en heerlijk gerecht voor het hele gezin dat ook nog eens heel snel te maken is.

Corona kilo’s en thuiswerken

Je zit waarschijnlijk veel meer dan voorheen. Alle vergaderingen en werk vanachter de keukentafel. Daarnaast slokken je kinderen veel energie op waardoor je ‘s avonds moe en uitgeput op de bank ligt. Na 4 weken begin je de eerste gevolgen ervan te merken. 1 kilo zwaarder en 0 energie. Niet erg denk je. Dat is er volgende maand wel weer af. Helaas mis. Omdat je meer zit en minder beweegt maar wel hetzelfde eet, of misschien wel meer omdat de afstand tot de kast met lekkere dingen zo klein is, kom je aan!

Foodtivity helpt je, ook online!

Bewegen tijdends Corona

Bewegen is belangrijk! Ook al val je er niet veel sneller van af. Toch is het belangrijk voor je algehele gesteldheid. Hoe fitter je je voelt hoe makkelijker het afvallen zal gaan. Blijf in balans door te blijven bewegen en gezond te eten. Een heerlijke wandeling met je gezin door het bos geeft leuke herinneringen en positieve energie.

Coronavirus en regelmatig eten

Probeer een ritme te houden. Bijvoorbeeld ‘s ochtends opstaan en ontbijten, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten. Dit zal je helpen om niet te gaan snaaien en je aan een gezond eetpatroon te houden. Inspiratie voor gezonde tussendoortjes.

Heb je hulp nodig het tij te keren? Foodtivity is expert op dit gebied en helpt je verder!

We leren jou wat verstandige keuzes zijn en hoe lekker gezond eten kan zijn. Met weekmenu’s brengen we structuur aan in je eetpatroon en leren jou wat verantwoorde maaltijden zijn. Welke producten kun je beter laten staan of met mate eten. We werken toe naar het zelfstandig maken van verantwoorde weekmenu’s zodat je je eetpatroon blijvend zelf kunt wijzigen. Het is geen dieet, maar een verandering in je eetpatroon en levenswijze. Hierdoor zal je het gezonde voedingspatroon blijven volhouden. We zijn er voor je tijdens de moeilijke momenten waarop je het misschien even niet meer ziet zitten!

Wacht niet langer. Maak kennis met ons!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *