Afvallen doe je samen

Wij helpen jou je eten en gewoonten beter te begrijpen zodat je ontdekt wat voor jou het beste werkt. Hierdoor lukt het je om op een verantwoorde wijze af te vallen. Want, afvallen doe je samen!

Afvallen lastig? Doe het samen met Foodtivity!

Heb je al eens een afvalpoging ondernomen? En was je blij met je resultaat? Vaak komt het voor dat je uiteindelijk dikker bent geworden. Wat een teleurstelling! Maar hoe komt dit dan?

Dit heeft met onze evolutie te maken. De mens is gemaakt om langere perioden van voedselschaarste te kunnen overleven. Een overvloed aan eten in de westerse wereld kennen wij pas de afgelopen 100 jaar. Echter is ons lichaam nog steeds zo geprogrammeerd om overvloedig voedsel op te slaan ten tijde van schaarste. Met andere woorden: Als je een afvalpoging start “denkt” het lichaam dat er schaarste is aangebroken en zal het lichaam er alles aan doen om de reserves te beschermen.

Valkuilen bij afvallen

Bij de meeste afvalpogingen komt er een moment waarop men gedemotiveerd raakt. Degene die afvalt ziet geen vooruitgang en denkt dat het toch niet gaat lukken. Dit is het punt waarop veel mensen stoppen en een terugval krijgen. Een professional helpt je om door te gaan. Om af te vallen is het noodzakelijk dat het voedingspatroon blijvend aangepast wordt. Je spreekt dan ook niet van lijnen of afvallen maar het omstellen van leef- en eetgewoontes die een leven lang vol te houden zijn.

afvallen meetlint

Samen afvallen is fijner

Door minder calorieën te gebruiken leert het lichaam efficienter met energie om te gaan. Dit moet echter wel op een goede manier gebeuren. Om een jojo-effect tegen te gaan is goede begeleiding van essentieel belang. Complimentjes vanuit je omgeving of een materiele beloner zijn belangrijk om het bereikte resultaat door te blijven zetten.

Wij kunnen je helpen gezond af te vallen met een blijvend resultaat. Plan vandaag nog een gratis en vrijblijvende lichaamsmeting- en -analyse bij Foodtivity. Vergeet niet, je staat er niet alleen voor, afvallen doe je samen met Foodtivity.

Wij zijn gediplomeerde gewichtsconsulenten en aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland BGN